Begin februari kreeg Hongarije van de Europese Commissie Hongarije groen licht voor de uitbreiding van de kerncentrale bij Paks. Goed nieuws voor de regering, minder voor voorstanders van de ontwikkeling van duurzame energie. De kerncentrale gaat straks zoveel stroom leveren dat Hongarije een overschot heeft en de regering geen enkel interesse meer heeft om alternatieven als zonne- en windenergie te stimuleren. Integendeel, de ontwikkeling van duurzame energie wordt in Hongarije tegenwoordig actief tegengewerkt. Wie een zonnepaneel op zijn dak zet, krijgt geen subsidie, maar betaalt extra belasting.

Lees verder op Hungarty and further.

Bron www.scribblesfromhungary.com

Hongaren krijgen vanaf dit jaar een verlengd paasweekend dankzij de invoering van Goede Vrijdag als wettelijke feestdag.

Goede Vrijdag wordt vanaf dit jaar een officiële feestdag in Hongarije. Het betreffende wetsontwerp van de regering is dinsdag zonder een tegenstem en met 2 onthoudingen door het Hongaarse parlement goedgekeurd. Dankzij de invoering van de feestdag telt Hongarije nu 11 wettelijke feestdagen.

De 'Paks II'-centrale gaat worden gebouwd en gefinancierd (voor 80%) door Rusland.

Verder kunt u het artikel lezen op fd.nl, maar dan moet u inloggen of zich registreren.

 

Steeds meer Belgen zijn geïnteresseerd in emigratie naar Hongarije. Niet alleen omdat het daar zo goedkoop en mooi en ongerept is, maar ook omdat er geen vluchtelingen zijn, amper moslims en geen aanslagen.

Lees verder --->

Gazet van Antwerpen 20/02/2017