Emigreren naar Hongarije

Wie overweegt te emigreren naar Hongarije zal zich goed willen informeren.

Op deze pagina vindt je praktische informatie over emigreren naar Hongarije, een aantal voor- en nadelen en tips. Emigreren naar Hongarije grote kansen biedt maar dat er ook aanzienlijke risico's zijn.
Of een emigratie naar Hongarije een succes wordt, hang met name af van de regio waar je gaat wonen, de voorzieningen die er zijn, de mensen die er wonen en de wijze waarop je in je levensonderhoud moet voorzien. Ben je al gepensioneerd, heb je veel vrije tijd en een vast inkomen, bijvoorbeeld een pensioen??  Dan zou Hongarije wel eens het beloofde land kunnen zijn.

Waarom naar Hongarije emigreren?
Er zitten duidelijke voordelen aan het emigreren naar Hongarije. Het leven in Hongarije is veel goedkoper dan in Nederland of België. Je koopt al een instapklaar huis in Hongarije vanaf zo een 20.000 euro en ook de dagelijkse levensbehoeften zijn gemiddeld goedkoper. Zo is de benzine goedkoper en verse groente en fruit zijn tot wel 70 % goedkoper. Ook een vakantie vieren in Hongarije is goedkoop. Naast de kosten speelt ook het weer een rol. Al in maart/april kan het heerlijk warm worden en dat loopt dan door tot oktober. Hongarije heeft een landklimaat, dus warme zomers en koude winters. Kortom, genoeg redenen om als Nederlander, Belg of Duitser naar Hongarije te emigreren waarvan de belangrijkste wel is dat het wonen in Hongarije veel goedkoper is.Minder belasting betalen voor gepensioneerden

Ben je Nederlander of Belg, 65 jaar of ouder en geniet je al van een pensioen?  Ook dan is Hongarije een interessant land om te wonen want in de meeste gevallen betaal je in Hongarije over dat pensioen geen belasting. Zo is je netto inkomen in Hongarije hoger terwijl de lasten lager zijn.

Belangrijk waar je in Hongarije gaat wonen
Of emigreren naar Hongarije voor jou en je familie een succes wordt, is voor een groot gedeelte afhankelijk van de regio en plaats waar je gaat wonen. Als je bijvoorbeeld in afgelegen dorp in Hongarije gaat wonen waar alleen maar Hongaren wonen die alleen maar Hongaars spreken, is het moeilijk om contact te maken en zal je je niet snel opgenomen voelen. Ga je daarentegen in een plaats in Hongarije wonen waar al enkele andere Nederlanders of Belgen wonen, dan wordt de communicatie een stuk eenvoudiger. Als je regelmatig naar Nederland of België wilt, kan het handig zijn om niet te ver van een vliegveld ( in Boedapest of Debrecen ) te wonen. Van daaruit zit je in 2 uur in Nederland of België. 

Het is bij emigratie naar Hongarije dus ontzettend belangrijk om uit te zoeken in welke gedeelte van Hongarije je zou willen wonen en aansluiting te vinden bij Nederlanders of Belgen die al in Hongarije wonen of Hongaren die Engels of Duits spreken. Huis kopen in Hongarije, juiste contactpersonen zijn belangrijk.

Als je naar Hongarije wilt emigreren en daar een huis wilt kopen, zijn de juiste contactpersonen zeer belangrijk. Je hebt in ieder geval iemand nodig die je kan helpen bij de aankoop van een geschikt huis en er ook voor kan zorgen dat de aankoop officieel in Hongarije wordt vastgelegd. Je kunt hiervoor een van onze makelaar inschakelen. Daarnaast heb je een betrouwbare en goede aannemer nodig die het aangekochte huis eventueel kan renoveren.  Op de website huis-kopen-hongarije.nl vind je de gegevens van Nederlands sprekende makelaars en aannemers in Hongarije. Je kunt met hen contact krijgen door het contactformulier op deze website in te vullen. En als je een huis zoekt in Hongarije om permanent in te gaan wonen, kan je een zoekopdracht invullen. je eerste stappen om naar Hongarije te kunnen emigreren en daar een huis te kopen, zijn dan al gezet. Zie hier voor de zoekopdracht huis kopen Hongarije.

Goedkope vliegtuigtickets
Als je eenmaal in Hongarije woont, zit het er dik in dat je minimaal een paar keer per jaar naar Nederland of België wilt voor familiebezoek en dergelijke. Het is dan ook zaak om goed uit te zoeken waar je de goedkoopste vliegtuigtickets kunt boeken.

Waarom niet emigreren naar Hongarije?
Emigreren naar Hongarije zal niet voor iedereen een succes worden. Als je nog jong bent en nog moet werken is Hongarije geen geschikt land bijvoorbeeld. De lonen in Hongarije zijn laag en als je de taal niet spreekt is het praktisch onmogelijk om daar werk te vinden om als zelfstandig ondernemer voor jezelf te beginnen. Als je echter een baan hebt en alles doet via internet, is het wel weer mogelijk om in Hongarije te gaan wonen en van daaruit te werken. 

Ook voor mensen die niet tegen het klimaat van Hongarije kunnen, is het misschien geen goed idee om permanent in Hongarije te gaan wonen. De zomers in Hongarije kunnen zeer warm zijn ( tot wel 37 a 38 graden ) de winters kunnen zeer koud zijn. In ieder geval zal het huis waarin je gaat wonen zowel tegen de warmte als koude bestand moeten zijn. Kennis maken met Hongarije? Om Hongarije te leren kennen en te weten of het je daar zou bevallen is het goed om kennis te maken met Hongarije. Ga eens een paar keer een lang weekend kijken, of besteedt eens een week om rond te rijden en zo de diverse gebieden te leren kennen. Door dit te doen leer je Hongarije steeds beter kennen en weet je beter of wonen en werken in Hongarije bij je past. Je kunt dan op basis van je ervaringen een huis kopen in Hongarije.

Meer lezen over emigreren naar Hongarije?
Voor meer informatie verwijs ik graag naar de websites van de rijksoverheid, SVB en de belastingdienst:
https://www.svb.nl/nl/emigratie
https://www.svb.nl/nl/aow/aow-buiten-nederland/u-gaat-buiten-nederland-wonen
https://www.hetcak.nl/regelingen/buitenland
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/buitenland/content/emigreren-verhuizen-naar-buitenland

Hier een mooie checklist:
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/buitenland/content/emigreren-checklist
En hier een site vanuit Hongarije:
http://bmbah.hu/index.php?lang=en