Logo Huis Kopen Hongarije

Logo Huis Kopen HongarijeOp Huis-kopen-Hongarije.nl veel informatie om uw Hongaarse Huis te vinden.

Op Huis-kopen-Hongarije.nl veel informatie om uw Hongaarse Huis te vinden.

Balatonmeer, huis of vakantiehuis kopen.

Indien u een huis of vakantiehuis wilt kopen in Hongarije op een toeristische locatie, is het Balatonmeer ( Hongarije) de ideale plek. Vele duizenden Nederlanders, Duitsers en Belgen hebben de afgelopen 20 jaar een huis of villa aan het Balatonmeer gekocht. Of u nu een huis aan het Balatonmeer koopt om op vakantie te gaan of er permanent wilt gaan verblijven, een huis of vakantiehuis kopen aan het Balatonmeer biedt veel mogelijkheden en kansen. En ofschoon wij niet in de toekomst kunnen kijken, zou een huis aan het Balatonmeer, net als op andere toplocaties in Hongarije,  ook wel eens een goede investering kunnen zijn. Het Balatonmeer biedt toeristen alles voor wat betreft een vakantie of langer verblijf. Op deze pagina meer informatie over het kopen van een huis of vakantiehuis aan het Balatonmeer.
Ga naar onze webste huis-kopen-hongarije.nl en verdiep u in de mogelijkheden om een huis aan het Balatonmeer aan te schaffen. Via Hongaars Huis bieden wij u huizen aan de west kant (Keszthely - Hévíz) en aan het zuiden in de regio Balatonlelle - Marcali.

 Wat maakt het Balatonmeer zo bijzonder?

Het Balatonmeer is het grootste meer van West-Europa en Midden-Europa. Het is maar liefst 77 kilomter lang en bijna 8 kilometer breed. Er liggen aan de oevers van dit unieke meer veel dorpjes met goede voorzieningen voor toeristen en bewoners. U vindt aan de oevers van het Balatonmeer talloze restaurantjes en cafétjes. Aan de zuidkant van het Balatonmeer vind je brede stranden en zijn de beste mogelijkheden om te zwemmen. Hier, aan de zuidzijde van het Balatonmeer, zijn de mooist gelegen vakantiehuizen en villa's te koop. Het Balatonmeer is niet heel diep. Daardoor warmt het water snel op en kan er snel in het jaar gezwommen worden.
Aan het Balatonmeer liggen geen grote steden maar het is er in het vakantieseizoen wel gezellig druk. Het meer is een ook ideale vakantiebestemming voor wandelaars, fietsers en watersporters. En ook voor gezinnen met kinderen is het een gewilde vakantiebestemming. Zie hier de redenen waarom het Balatonmeer geliefd is bij velen en het interessant kan zijn er een huis te kopen.

De prijzen liggen hoger dan elders in Hongarije

Wie een huis aan het Balatonmeer wil kopen en op onderzoek uit gaat, zal al snel tot de conclusie komen dat de prijzen van huizen, vakantiehuizen en villa's aan het Balatonmeer aanmerkelijk hoger liggen dan elders in Hongarije. Koopt u op het platteland van Hongarije een mooi huis of boerderij in Hongarije al snel voor een 20.000 - 25.000 euro, voor een huis aan het Balatonmeer betaalt u al snel 75.000 euro of meer. 
Indien u een huis aan het Balatonmeer wilt aanschaffen om te verhuren, kunt u daarentegen wel goede huurprijzen vragen. Samengevat, een huis kopen aan het Balatonmeer vereist een behoorlijke investering. Ook als u van een particulier een huis, vakantiehuis of villa gaat kopen.

Huis kopen op korte afstand van Balatonmeer


Indien u een huis wilt kopen in de omgeving van het Balatonmeer en u bent in het bezit van een auto, is het wellicht een goed idee om een huis op 10 tot 20 kilometer afstand van het meer te kopen. Huizen op die afstand van het Balatonmeer zijn wel tot de helft goedkoper.
U vindt deze goedkopere huizen aan het Balatonmeer bijvoorbeeld in het gebied ten zuiden van het balatonmeer, in de regio Balatonlelle - Marcali. U koopt voor 30.000 euro al een snel bewoonbare woning op maar 15 kilometer van het Balatonmeer.

Alternatief voor het Balaton meer is het meer van Gyékényes, of het Tisza meer.

Gyékényes

Het meer van Gyékényes ligt in het nationaal park Duna-Drava. Het meer biedt uitstekende mogeljkhende om te varen, te vissen en te duiken. Nog relatief onbekende plaats, maar het toerisme begint ook dit meer te ontdekken. In dit gebied koopt u een goede woning voor een mooie prijs. Aanbod van Hongaars Huis in deze omgeving vindt u hier.

Tisza meer

Het Tiszameer in Hongarije staat bekend als het kleine broertje of zusje van het Balatonmeer en het toerisme is wat kleinschaliger. Ook rond het Tiszameer vindt u leuke plaatsen en vele natuurgebieden. Met anme als u vissen houdt dan moet u daar eens gaan kijken.
Indien u een huis rond het Tisza meer koopt, al of niet voor vakantie of verhuur, is een budget van 35.000 - 40.000 Euro al voldoende. U koopt voor dat bedrag een huis wat in goede staat is en met een grote tuin. Het Tiszameer en regio werkt hard aan de ontwikkeling van meer toerisme en met name duurzaam toerisme. Een huis kopen aan het Tiszameer is ideaal voor natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers en mensen die van rust houden. Vooral ook voor visliefhebbers aan te bevelen.